Zelf babyfoto’s maken

Je wilt graag mooie foto’s van je baby, maar hoe kun je zelf babyfoto’s maken?

 

Vanaf het moment dat je baby geboren is, ben je vaak veel aan het fotograferen. Uit eigen ervaring weet ik dat het best lastig is om je baby vanuit de goede hoek en vanuit een goed perspectief te fotograferen. Baby’s zijn lief en mooi daarom wil je als ouder, opa of oma de baby mooi en vaak fotograferen. Nu is het wel een kunst om de foto’s zo mooi mogelijk te krijgen. Er zijn natuurlijk wel een paar basistips die je kunt gebruiken om de foto’s zo goed mogelijk te maken. Ook zijn er tegenwoordig leuke cursussen voor weinig geld die je inclusief bewerken leren hoe je de babyfoto’s zo mooi mogelijk maakt.

Foto newborn

Tips bij zelf babyfoto’s maken

  1. Zorg dat je op gelijke hoogte van je baby fotografeert. Je bent op dat moment intiem met je baby en de foto geeft dit gevoel door omdat je ook op gelijke hoogte zit of ligt.
  2. Let erop dat je niet tegen het licht in fotografeert. Dit geldt natuurlijk voor alle foto’s. Je baby komt dan minder scherp in beeld.
  3. Let erop dat je de oogjes goed in beeld hebt. Ook als je zoomt!
  4. Verschillende details zijn leuk om te fotograferen. Bijvoorbeeld een handje of een voetje.
  5. Zorg dat de kamertemperatuur lekker warm is als je wilt proberen je newborn zo mooi mogelijk op de foto te zetten.

Hoe kan ik leren om zelf babyfoto’s te maken?

Wij vonden een hele leuke cursus die je online kunt doen. Deze cursus helpt je in 8 lessen bij het zelf babyfoto’s maken. Denk daarbij aan gebruik van flitsers, compositie en ook de nabewerking. Daarnaast worden er allerlei tips gegeven. Ben je benieuwd naar deze cursus kijk eens hier. Ook een erg leuk cadeau om te vragen bij de geboorte van je baby!
500x500 CheezzBaby van €89,- NU voor €29,-