welke kolf kopen? lees hier hoe en wat

Welke kolf kopen? Welke kolf past bij jou en waar koop je deze?

Wanneer je start met borstvoeding is het altijd handig om bij voorbaat een kolf aan te schaffen. Bij de vraag welke kolf kopen, willen wij je verder helpen. Nu is het natuurlijk heel erg lastig om een kolf te kopen wanneer je nog niet eerder borstvoeding hebt gegeven. Er zijn verschillende soorten kolven te koop en voor elk type is er natuurlijk een passend model. Er zijn handkolven, elektrische kolven en duo kolven, deze zorgt dat elke borst tegelijk wordt gekolfd.

Vanuit eigen ervaring eerst de volgende tips bij het starten met kolven:

Ieder die borstvoeding geeft doet dit op zijn eigen manier en heeft verschillende hoeveelheden. Ook dit ligt uiteraard aan het aantal voedingen die je baby neemt. Verwacht niet dat je bij de eerste keer kolven meteen grote hoeveelheden hebt. Dit komt omdat je je borsten moet laten wennen aan de extra hoeveelheid die je eruit laat komen. Door vaker te kolven kun je ervoor zorgen dat de hoeveelheden ook groter worden.  Daarnaast is het ook belangrijk om jezelf af te vragen of je de kolf gaat gebruiken om af en toe een flesje te hebben in de vriezer wanneer je een keer weg bent, of dat je gaat werken en structureel een voorraad wilt opbouwen. Ik heb zelf vier kinderen en bij mijn eerste twee heb ik gebruik gemaakt van een handkolf. Omdat ik een bedrijf aan huis had was dit een gemakkelijke oplossing. Bij een handkolf kun je gemakkelijk je eigen ritme aanhouden en bijvoorbeeld het ritme langzaam opbouwen. Dit  is natuurlijk niet ideaal voor grote hoeveelheden en dagelijks gebruik. Maar wel een goede oplossing die goedkoper is. De handkolf van Avent is hier een goede oplossing. Hij is gemiddeld 58 euro en erg gemakkelijk schoon te maken en te gebruiken. Kijk hieronder voor aanbiedingen van Avent:

welke borstkolf kopen, handkolf avent

Welke kolf kopen, bij het gebruik van een elektrische kolf?

Een elektrische kolf is vaak ook handmatig in te stellen op snelheid en ritme. Het is belangrijk om rustig te beginnen en daarna rustig op te bouwen. Daarna zul je zien dat je lichaam reageert op het moment dat je begint met kolven. Ook ik heb gebruik gemaakt van de elektrische kolf van Avent. Hier was ik iets minder blij mee dan met de handkolf met als belangrijkste reden het schoonmaken. Je kunt hem niet heel goed schoonhouden omdat de motor aan het gedeelte vastzit waar de melk langsloopt. Mijn zusjes hebben gebruik gemaakt van de Medela kolf. Deze is duurder maar bevalt ook erg goed. Hij is gemakkelijk in te stellen op je persoonlijke wensen. Inmiddels heeft Avent de modellen verbeterd en ook gebruik gemaakt van een motor los van de melk. De melk komt ook niet meer langs de motor. Beiden zijn in duo vorm en in enkele vorm. De prijs van de Avent is wel lager dan de medela.

De duokolf van Avent, van het merk Avent zijn ook gemakkelijke bijproducten te koop. Denk aan flesjes, tepelhoedjes, kompressen.

Welke borstkolf kopen? duokolf van Avent Welke borstkolf kopen? duokolf medela

 

 

 

 

Een kolf kopen waar moet je verder aan denken?

Wanneer je kolft is het belangrijk om de hygi├źne goed in de gaten te houden. de producten goed schoonhouden en uitkoken. Hierdoor voorkom je bacteriegroei en spruw in het mondje van de baby. Zorg dat je iets hebt om het in op te slaan. Ik maakte gebruik van ijsblokzakjes die gemakkelijk te doseren zijn, daarnaast zijn ze ook gemakkelijk op te slaan. Verder is het handig om borstkompressen in huis te hebben. Extra kolven geeft extra stuwingen waardoor je borsten sneller melk geven.
Philips Avent tot 50% korting! (geldig 10 t/m 16 oktober) 500x500 gif